Kapitel 1 Rånet

De hade fått ett tips om en bank som hade underbemannad säkerhet och feg personal som hellre räddade livet på sig själv än försökte rädda sina medarbetare. 
Summan som delades ut när de hade slutfört jobbet var en saftig summa, samt att de erbjöd vapen av olika slag vilket höjde Jonathan's intresse och nappade på erbjudandet. Gänget som hade hyrt dem för jobbet kallade sig själva "The Nightmare of Your Time", förkortades enkelt "The Nightmare". Det var ett mindre gäng som hade börjat härja Londons gator för ungefär två månader sedan. Jonathan hade hållit sina ögon på gänget från första gången han hade hört talas om dem. Han kände igen stilen på ledaren, en rå kille som dödade för nöjets skull, men samtidigt den personen som var smart och höll sig i bakgrunden samtidigt som någon av hans underordnade gjorde skitjobbet. Det som var ännu farligare med den här killen var att han hade karisma, en stor utstrålning som enkelt kunde manipulera personer att tro att de fick mer betalt för jobben i hans gäng, att de kunde komma högre upp på karriärstegen genom att gå med i hans gäng. 
Gänget hade vuxit skrämmande fort under de två månaderna de hade varit i London. De hade gått från att vara småtjuvar som härjade om natten till att förvandlas till en gäng med över hundra medlemmar. 
Jonathan visste att han var tvungen att göra någonting åt gänget innan de blev värre rivaler än vad de redan var. Han skulle göra någonting åt ledaren, men först var han tvungen att koncentrera sig på jobbet som han hade tagit. 
Foto av: http://www.polyvore.com 
 
my daddy was a bankrobber
he just loved to live that way
and he loved to steal your money
 
Klockan var två på natten när de bröt sig in i banken. Upplysningarna om underbemannad säkerhet hade varit korrekt då det var förvånansvärt enkelt att koppla ut säkerthetsalarmet och bryta sig in i byggnaden.
Väl inne i byggnaden hade det bara varit nattlig personal kvar såsom vakter, även om det var en löjlig skala för en sådan stor bank. Han hade enkelt gått upp bakom en av vakterna, överbemannat den lätt chockade vakten, tagit fram sin pistol som han la intill vaktens huvud och viskade i hans öra: "Om du inte vill dö kompis, föreslår jag att du är samarbetsvillig och tar fram pengarna som finns i det här stället."
Vakten hade försökt gjort ett desperat försök att få övertaget över Jonathan genom att försöka sparka honom på smalbenet. Jonathan var beredd på en sådan reaktion, sa lugnt: "Fel beslut, min vän." Innan han ändrade pistolens riktning och sköt vakten i båda bena så han inte skulle kunna ställa sig upp.
Det hördes ett ekande skrik när vakten skrek av smärta och snart stormade resten av patrullstyrkan emot Jonathan. Med en enkel handrörelse hade han kallat in resten av hans gäng som hade stått och väntat i skuggorna. Enkelt besegrade de dem andra vakterna som var kritvita i ansiktet när de insåg vilka de var upp emot. 
 
När Jonathan hade fått informationen vart pengarna låg någonstans hade de snabbt slagit in rätt kod till bankvalvet och tagit så mycket de orkade bära. När de hade packat ner pengarna i stora säckar hördes plötsligt ett larm. Ett säkerthetslarm!
Jonathan svor för sig själv, samtidigt som han hörde hur sirerna från en polisbil kom närmare. Snabbt samlade han ihop sitt gäng och de begav sig med hjälp utav mörket bort från brottsplatsen till deras hemliga bas.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback